Välkommen
Terapeuter
Information
Företagsmassage
Prislista
Butiken
Nyheter
Må bra i Turkiet
Lägenhet att hyra

    Information

 
Massage

Hippokrates, läkekonstens fader, skrev på 500-talet f Kr "Läkaren måste kunna många ting, men i första hand massage... för massage kan strama upp en led som är för slapp och lösa upp en led som är för stel".

Idag konstaterar forskare över hela världen att massage påverkar det autonoma (icke viljestyrda) nervsystemet, att hormoner som ger lugn (oxytocin) frigörs, blodcirkulationen ökar och musklernas spänning minskar.

Massagens goda effekter
Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekter. De positiva fysiska och mentala effekterna är många.

Här listar vi några:
Gör spända muskler mjuka och elastiska.
Ökar blodcirkulationen i musklerna.
Stärker immunförsvaret.
Motverkar ärrbildningar efter skador.
Har god effekt på träningsvärk, spänningshuvudvärk, musarm m m.
Motverkar stress.
Ökar vår koncentrationsförmåga.
Ökar kroppens allmänna välbefinnande.

Är du stressad?
Har du ont i rygg, nacke, axlar?
Spänningshuvudvärk?


Då är massage något för dig!!

Massage har tagit ett gigantiskt kliv in i samhället den senaste tiden.
Fördelarna är flera bl a att när du får massage behöver du inte prestera någonting själv. Det finns inte många former av friskvård där mottagaren/utövaren bara kan ta emot, koppla av och hämta kraft.
Höga krav i arbetslivet och ett högt tempo på fritiden med barnens aktiviteter, egen motion m m gör pressen stor på människan och prestationsförmågan ligger högt. Massage och beröring påverkar oss på ett djupare och mer mångsidigt sätt än vi tidigare kunnat förstå. Hur kan något så enkelt, njutbart, billigt och ofarligt ha en sådan stor och kraftfull påverkan!

Massage ska vara tillgängligt och enkelt! Välj den tid som passar dig bäst! Morgon-, lunch-, efter jobbet eller kvällstid!

Upp


Naprapati - att korrigera orsaken till lidande
Dagligen möter vi naprapater patienter som besväras av smärta och lidande. Det är just därifrån namnet Naprapati kommer. Namnets ursprung kommer från det tjeckiska ordet Napravit och det grekiska ordet Pathos. Napravit betyder att korrigera och Pathos betyder lidande. Tillsammans bildar dessa ord Naprapati och betyder således att korrigera orsakerna till lidande.

Vårt tänk
När samspelet mellan muskler, leder och nervsystemet fungerar så fungerar även kroppen optimalt. Det ger individen de bästa förutsättningarna för att inte drabbas av dysfunktioner och smärta i rörelseapparaten. För att motverka uppkomsten av, och behandla redan uppkomna dysfunktioner och smärtor, arbetar vi med kroppen som helhet där muskler, leder och nervsystem berörs.

Alla är olika och det är vår uppgift att se till individens bästa och se till att behandlingen blir personligt anpassad för just Dig.
Orsaken till problemet är kärnan i det hela och vårt mål är inte bara att behandla symptomen, utan även att komma åt och korrigera orsaken för att få ett bestående resultat. Behandling i form av funktionell träning, rehabilitering och ergonomisk rådgivning är viktiga verktyg vi använder för att motverka att besvären återkommer.

Med hjälp av ortopediska och idrottsmedicinska tester, och vår kunskap inom anatomi, ställer vi en diagnos som sedan ligger till grund för vår behandling. Behandlingen i sin tur kommer att bygga på den behandlingsplan som vi går igenom tillsammans med Dig.

Vi behandlar bla. akuta ryggskott, ischias, nackspärr men även smärtor och problem från höft, ben, axlar och armar mm.

Vanliga Behandlingstekniker:

  • Manipulation/Mobilisering (justering med syfte att återställa rörelse i ryggraden och andra leder).
  • Idrottsmassage/Massage (tuffare mjukdelsbehandling av muskler, muskelfästen och bindväv).
  • Nervmobilisering (genom stimulering av nerver med specifika rörelser kan vi återställa den brist på cirkulation som är en vanlig orsak till smärta och värk)
  • Pressur/triggerpunktsbehandling (effektiv metod för att behandla muskelknutor).
  • Muskeltöjning (stretcha stela muskler för att uppnå avslappning)
  • Dry needling (en behandlingsform där akupunkturnålar används för att effektivt komma ner på djupet i spända och belastade muskler. Det kan med fördel användas på de områden där det kan vara svårt att komma åt med händerna).

Nyhet - Stötvågsbehandling/Shockwave

Stötvågsbehandling är en vetenskapligt beprövad metod för att effektivt behandla bland annat kronisk smärta i senor och muskler. Forskningen visar på mycket goda behandlingsresultat. Några smärttillstånd som stötvåg har bevisat god effekt på är; hälsporre, hälsenesmärta, benhinneinflammation, tennisarmbåge, och envisa muskelknutor/triggerpunkter.

Upp.


Fotvård

Unna dig en skön och avkopplande fotvård, det ger välbefinnande till hela kroppen.
Dina fötter utsätts ständigt för hög belastning från hårda golv och dåliga skor. Genom regelbunden förebyggande fotvård kommer dina fötter att orka längre. Naturligt välvårdade fötter är dessutom vackra, det syns när du mår bra och går med lätta steg...

Du får hjälp med dina fötter:
Avlägsnar förhårdnader, liktornar, nageltrång.
Behandlar vårtor Provar ut inlägg vid nedsjunkna valv.
Ger dig råd och tips om hur din fot behöver tränas.
Behandlingen avslutas med en skön och avkopplande fotmassage...
(under vår livstid går vi ca 30 000 mil, visst är fötterna värda lite vård)

Upp.
   
Regnbågsgatan 14, 135 40 Tyresö. Tel: 08-712 21 03 info@tyresopraktiken.se

Maco Design